Uitgeverij De GelderlanderAlgemene informatie

De Gelderlander is het grootste regionale dagblad van Nederland en onderdeel van Koninklijke Wegener NV, één van de belangrijkste uitgevers- en marketingconcerns van West-Europa.
Van maandag tot en met zaterdag worden dagelijks gemiddeld 165.000 exemplaren van De Gelderlander verspreid in het grootste gedeelte van Gelderland en in kleine delen van Noord-Brabant, Limburg en Utrecht. Daarnaast houdt De Gelderlander ontwikkelingen op multimediagebied scherp in de gaten en wordt veel aandacht geschonken aan digitale nieuwsmedia.

Drukken en verspreiden
De Gelderlander wordt gedrukt op de persen van Wegener Nieuwsdruk in Enschede en Apeldoorn.
Het drukken van de krant is een ingewikkeld proces: eerst worden er aluminium platen gemaakt van de krantenpagina’s. Deze platen worden op de pers gemonteerd. Onder de drukpers, in de rollenkelder, worden enorme rollen papier gekoppeld aan de pers. Als de pers gaat draaien, worden ook nog eens water en inkt toegevoegd. Daarnaast zorgt de drukpers ervoor dat het bedrukte papier gevouwen, gesneden en geniet wordt. Het uiteindelijke product, de krant zoals wij haar kennen, gaat regelrecht naar de expeditieruimte. Daar worden alle kranten gesorteerd en verpakt.
Ten slotte worden de kranten met bestelbusjes naar de verschillende verdeelpunten vervoerd. Daar pikken de ruim 1200 bezorgers van De Gelderlander hun stapel kranten op. 's Ochtends vóór zeven uur zit de krant bij de abonnee in de brievenbus (en op zaterdag voor half acht).

Online

Naast de krant brengt De Gelderlander het nieuws ook online. Op de website dg.nl staat een selectie van het nieuws van alle edities van het dagblad, het laatste regionale nieuws, aangevuld met actuele informatie, zoals weerberichten, filenieuws, uitgaan, sport enz. enz. Via dg.nl kunt u artikelen in het archief vinden, uw mening geven in het gastenboek, u kunt meedoen aan LezersExtra acties of producten van de krant bestellen in de webwinkel.

Abonneevoordeel

Regelmatig vindt u in de krant een pagina met speciaal geselecteerde Abonneevoordeel-aanbiedingen. Met lezers- of abonneekorting, kans op gratis kaarten of exclusieve toegang tot evenementen. U kunt deelnemen aan de acties via de bon uit de krant of via dg.nl. Klik hier om meteen naar een overzicht van de Abonneevoordeel-acties te gaan.

Webwinkel

De Gelderlander heeft sinds april 2008 ook een webwinkel. U kunt deze bezoeken door op de link rechtsboven op de voorpagina te klikken of direct naar dg.nl/webwinkel te gaan. In onze webwinkel kunt u leuke aanbiedingen vinden van wijn tot boeken en van dvd's tot reizen. Neem een kijkje in onze webwinkel en shop vanuit de luie stoel.